Lär känna MP Nacka – Lars Roth

Den 11 september bestämmer du hur kommunen ska styras de kommande 4 åren och hoppas såklart du vill rösta på oss! Men vilka är vi i Miljöpartiet i Nacka egentligen? För att presentera oss finns det kortare presentationer av de första 10 namnen på vår Kommunfullmäktige-lista i video-format på vår facebook!

Men här kommer en lite mer utförlig presentation av Lars Roth som är ordförande i Miljöpartiet i Nacka och som står på plats 2 på vår valsedel!

HUR SER DIN POLITISKA RESA UT?

Lars bor i Saltsjöbaden med sin familj och är ny inom politiken – men har lång erfarenhet av miljöfrågor från sitt arbete på UD.

Politik har alltid varit ett givet samtalsämne vid köksbordet då jag växte upp. Jag har som student varit engagerad i både Centern och Socialdemokraterna.

Idag känns Miljöpartiet som det självklara valet.  Det räcker inte längre att säga de rätta sakerna utan att också våga genomföra dessa.

När öppenhet och tolerans som har varit förknippade med Sverige i så många år är hotade är det svårt att sitta tyst. Jag oroas av ett allt mer polariserat samhälle. Mitt politiska engagemang grundar sig i en övertygelse om människors lika värde och vårt ansvar att hjälpa människor i nöd.

VAD ÄR DIN HJÄRTEFRÅGA INOM POLITIKEN?

Som uppvuxen i Tyskland med en polsk pappa och en svensk mor och mellan olika religioner ligger mig mångfald och integration varmt om hjärtat.

VAD ÄR DIN HJÄRTEFRÅGA I LIVET?

Jag brinner för miljö- och klimatfrågor, att lämna en bättre värld till våra barn. Jag drivs också av en övertygelse om att vi måste ändra vårt levnadssätt i grunden och att vi måste börja leva i samklang med naturen.

TRE SAKER DU INTE SKULLE KUNNA VARA UTAN?

Min telefon, choklad och fikabröd.

VAD JOBBAR DU MED?

Jag arbetar som diplomat på Utrikesdepartementet. Mitt fokus ligger på utvecklingssamarbete samt miljö- och klimatfrågor. Bland annat representerar jag Sverige i gröna klimatfonden, GCF. Fonden har till uppgift att bistå utvecklingsländerna att genomföra sina åtaganden under Parisavtalet och finansierar bl.a. investeringar i förnybar energi och klimatanpassning.

VAD TYCKER DU BÄST OM MED ATT LEVA I NACKA?

Närheten till hav och natur. Stockholms skärgård har alltid varit mitt smultronställe på jorden och är förknippad med så många fina barndomsminnen. Det är vid havet eller en promenad i skogen som jag hittar lugnet när livet är som stressigast. Jag ör också nybörjare i segling och älskar att tillbringa sommaren på stranden. Nacka är helt enkelt bäst!

ÄR DET NÅGOT DU VILL FRÅGA POTENTIELLA VÄLJARE I KOMMUNALVALET ?

Vad kan vi göra för att nå ut till fler som bryr sig om ett öppet, tolerant och inkluderande samhälle och om miljö- och klimatfrågor men som idag inte röstar på Miljöpartiet? Vilka frågor anser du viktigast att driva i Nacka och hur kan vi få fler att engagera sig i kommunlivet?

VEM SKULLE DU VILJA BJUDA IN TILL MILJÖPARTIET?

Charlotte Kalla. Som tidigare längdskidåkare har hon bevittnat klimatförändringar med egna ögon. Hon utstrålar glädje, har en j..la anamma och står för en sund livsstil. Något vi i Miljöpartiet också vill bli förknippade med.

TACK LARS!

Tveka inte att höra av dig till Lars eller någon annan i Miljöpartiet i Nacka om du också vill engagera dig för ett mer hållbart, inkluderande samhälle. Enklast är att mejla oss på miljopartiet@nacka.se. Vill du ha kontakt direkt med Lars kan du följa honom på hans instagram-konto @larsroth2022

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s