Från nattsvart till hållbart

Tack för att du byter grejer!

Den här veckan har det varit fokus på den nattsvarta konsumtionen. Den där vi konsumerar nya saker, prylar och kläder till ett lite billigare ekonomiskt pris, men till ett högre ekologiskt pris. Men i dessa mörka tider behöver vi bli bättre på att dela mer saker med varandra, återanvända och återvinna för att spara på jordens resurser. För de är inte oändliga och redan i somras gjorde vi människor av med naturens förnybara resurser för i år. ”Earth Overshoot Day” för planeten inföll i år rekordtidigt och i Sverige lever vi som om vi hade ungefär fyra planeter.

Miljöpartiet arbetar för ett hållbart samhälle och vill att även Nacka ska bidra till att vara en del av lösningen. Här är det konsumtionen som avger ett negativt klimatavtryck och som de lokala miljömålen försöker arbeta för att synliggöra.

Vi vill att kommunens miljömål bygger på konsumtionsperspektivet och utgår från de utsläpp vi totalt orsakar, oavsett var de sker. Vi vill också ge vårt kommunala bolag Nacka vatten och avfall i särskilt uppdrag att starta och driva ett projekt där vi på våra återvinningscentraler har möjlighet att lämna saker även för reparation och vidareförsäljning.

Vi behöver ta varje tillfälle att lyfta och synliggöra återbruk och mer hållbar konsumtion eftersom vi faktiskt inte har råd att köra på i gamla hjulspår. Vi behöver gå från nattsvart till hållbart och där kan kommunen gå före och visa vägen. På lördag trotsar vi mörkret och slår ett slag för mer hållbar konsumtion när vi för fjärde gången anordnar ett kläd- och sakbyte.

Välkommen till vår gröna sakletardag!

För mer information se https://bit.ly/2OR11Kc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s