Klimatneutral betong för hållbara byggnader

Betond bloggen

När vi bygger framtidens Nacka innebär det både utmaningar och möjligheter. Det är en utmaning eftersom alla byggen innebär en belastning på miljö och klimat, men även en möjlighet då vi får chansen att skapa ett hållbart samhälle. Då spelar det exempelvis roll vad och hur vi bygger.

Alla nya byggnader påverkar klimatet men särskilt stort klimatavtryck har betongen. Redan idag finns det faktiskt betong som har 30 % lägre klimatpåverkan och samarbeten som arbetar för helt klimatneutral betong. För att utvecklingen ska gå framåt krävs det dock att vi som bygger mycket efterfrågar denna.

Nacka har miljö- och klimatambitioner men ofta saknas tydliga vägar dit. En del i arbetet med dessa mål kommer nu efter Miljöpartiets förslag att handla just om att använda betong med lägre klimatpåverkan när vi bygger nya Nacka.

Vi kan inte förlita oss på att någon annan ska lösa klimatutmaningen åt oss. Förändring kräver också att någon går före och lägger grunden för ett hållbart samhälle. En grund med klimatneutral betong, såklart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s