Fler våtmarker i Nacka

Äng

Våtmarker fångar upp ämnen som bidrar till övergödning av sjöar, minskar utsläpp av växthusgaser, fungerar som vattenmagasin vid översvämningar och buffert vid torka eftersom de lagrar vatten som i regnfria tider är en bristvara. De gynnar också biologisk mångfald och blir trevliga inslag i landskapsbilden för den som promenerar förbi.

Efter Miljöpartiets förslag kan kommunen nu satsa på våtmarker. En inventering föreslås, både för att se om det finns gamla att återställa och nyare att hjälpa.

Genom att inventera Nackas våtmarker och upprätta en plan för dem kan kommunen bidra till en mer hållbar miljö samtidigt som det är en investering för klimatet. Förutom att kommunen skulle kunna titta på vilka före detta våtmarker som finns och som eventuellt skulle kunna restaureras så kan nya anläggas eller befintliga förbättras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s