KLIMATET KAN (FORTFARANDE) INTE VÄNTA.

Rösta på Miljöpartiet

Affischeringsstart! Längs gator, på torg, vid busshållplatser och cykelställen kommer vi mötas av politiska budskap och uppmaningar om vad som är bäst att rösta på i EU-valet. För snart är det val och ja, det är jätteviktigt att rösta!

Det här valet kommer ni inte mötas av Miljöpartiets valaffischer här i Nacka. Vi har nämligen beslutat att inte affischera. Nacka kommun kommer inte sätta upp några särskilda val-reklam-tavlor, annars hade vi affischerat där. Partierna får istället använda stolpar, staket och andra platser, men det har vi bestämt att inte göra. Det finns flera anledningar till det men framförallt är det hållbarhet som ligger bakom beslutet. Affischer förstörs, blåser bort, kastas omkull, trampas på. Det tar tid att sätta upp, bevaka så att de inte förstörs, hamnar i naturen och plocka ned igen när valet är över.

Det här valet satsar vi istället digitalt! För vi har fortfarande den bästa politiken för ett hållbart samhälle, men du kommer hitta den i din egen ficka. De få affischer vi faktiskt har kommer vi ta med oss när vi är ute på gator och torg och kampanjar, men plocka ned när vi går igen. Affischerna har QR-kod som du kan scanna med din telefon för att läsa mer om Miljöpartiets EU-politik. Vi kommer också att återanvända affischer från höstens val, budskapet är nämligen fortfarande detsamma och faktiskt till och med ännu mer aktuellt idag: klimatet kan inte vänta! Klimatet kan inte vänta på att vi tittar lite på hur vi kan göra, utreder eller avvaktar för att se om någon annan ska agera.

Den 8-26 maj kan du rösta för miljö, klimat, medmänsklighet och demokrati. Det är nämligen Miljöpartiets absolut prioriterade frågor i EU.

Du kan rösta för en starkare grön röst för ett hållbart Europa.

Gör det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s