Vem är det som kör egentligen?

Vem kör1 (002)

Att satsa mer på solenergi är både ekonomiskt lönsamt och bra för miljön. Istället för att förbruka energi skulle våra skolor, förskolor, äldreboenden och andra kommunala byggnader och anläggningar kunna börja producera energi. Det är investeringar som inte kostar något och som borde göras nu, eftersom de är ekonomiskt lönsamma.

Kommunerna har dessutom en stor roll att spela om Sverige ska nå klimatmålen och Nacka kan bidra till en hållbar värld genom att vara en hållbar kommun. Vi välkomnar Alliansens ambition om att arbeta för Agenda 2030, hållbarhetsmålen för en bättre värld, men ser att det arbetet haltar lite och att det inte ser ut att finnas någon ansvarig som ser till att bra saker som beslutas faktiskt genomförs. Nu har det gått mer än två år sedan vi i Miljöpartiet fick igenom vårt förslag om att Nacka ska satsa på solceller på kommunens tak, men det är fortfarande oklart hur arbetet går framåt. Investerade kommunen i solceller förra året och var finns de i så fall?

På kommunfullmäktige möttes frågorna med tystnad och när vi nu ställt frågorna igen får vi olika svävande svar från ansvariga på kommunen, men utan att faktiskt få svar på våra frågor. Att bollas runt utan att få svar brukar vara tecken på att inget hänt. Men det visar också på en stor brist när demokratiskt fattade beslut inte genomförs.

Vem är det som kör egentligen, som leder Nackas utveckling? Med Miljöpartiet vid ratten skulle vi styra mot ett hållbart fossilfritt Nacka. Vi vill att Nacka blir ledande i miljö- och klimatarbetet och att vi tänker mer långsiktigt. Det arbetet måste vara den gröna tråden i alla verksamheter. Vi vill genomföra klimatviktiga beslut med högre fart – fler solceller är hållbart och smart!

Sidney Holm, oppositionsråd, MP Nacka
Lisskulla Zayane, gruppledare, MP Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s