PARKTEATERN TILL NACKA!

parkteatern till nacka

Nacka blir stad och i en stad finns naturligtvis… KULTUR! Även om vi har sagt det förr och det tål att upprepas: vi måste bevaka så att staden får offentliga platser med parker och torg där vi kan mötas kostnadsfritt och utan att be andra om lov ordna kulturevenemang, marknader eller annat. Men på vägen mot staden och kommande parker vill vi se ett Nacka som erbjuder mer kultur till fler och använda de offentliga ytor vi har för att skapa tillfälliga mötesplatser för alla.

I Stockholms stad finns ”Parkteatern” som på sommaren turnerar runt på Stockholms utomhusscener och erbjuder scenkonst. Nacka har ingen egen stadsteater men vi har möjlighet att bjuda hit en sådan. Stockholms landsting har dessutom en satsning med bidrag för den kommun som vill bjuda in Parkteatern.

Miljöpartiet vill att Nacka köper in föreställningar från Parkteatern för sommarteater på hemmaplan. Därför har vi föreslagit att kommunen undersöker möjligheterna att ta del av Parkteaterns utbud och på lämplig plats erbjuder sommarteater här i Nacka!

Här hittar du vårt förslag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s