Klart Nacka ska ha FN-skolor

Globala-Målen-karta-med-ikoner

Åren går med stormsteg. Snart är det bara elva år kvar för arbetet med Agenda 2030, FN:s globala mål för en hållbar utveckling. Förutom att dagens beslut måste tas med hänsyn till kommande generationer så måste vi också se till att unga blir en del av lösningen om vi ska lyckas ro i hamn detta. Ett sätt att arbeta med det är genom FN-skolor, där elevernas engagemang i de stora, internationella frågorna och en hållbar värld väcks. Idag på FN-dagen lyfter vi Miljöpartiets förslag för FN-skolor i Nacka.

En FN-skola arbetar med hållbar utveckling och de globala målen. En skola som är FN-certifierad har bland annat ett tätt samarbete med en kontaktperson på FN-förbundet, nätverksträffar, projektmöten, lärarfortbildning, besök från förbundet, material, kurser samt stöd till skolbiblioteket och till elevföreningar för att skapa en bredare förståelse för de komplexa FN-frågorna. Det är en möjlighet att fördjupa sig i frågor som är avgörande för framtiden.

Vi vill att kommunen uppmuntrar Nackas gymnasieskolor att arbeta med de globala målen och vill erbjuda ekonomisk möjlighet för dem att bli FN-skolor genom att kunna söka bidrag från kommunen för det. När det stormar i världen vill vi ge framtida generationer möjlighet att lyfta arbetet med hållbarhet. Så kan vi ro i hamn en hållbar värld.

Sidney Holm och Lisskulla Zayane, språkrör för Miljöpartiet i Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s