Nu hämtas avfallet vid dörren

Nu mer återvinning och återbruk

Fler sorterar mer när det är enklare. Tack vare Miljöpartiet kommer du kunna sortera papper, plast, metall och annat och återvinna direkt hemma.

Efter ett förslag från Miljöpartiet i Nacka om att införa hämtning av återvinning direkt vid bostäderna tittar nu Nacka kommun och det kommunala bolaget Nacka Vatten och Avfall på att införa detta. Det betyder att du som bor i enfamiljshus, som villa eller parhus, slipper åka iväg med din sortering till återvinningsstationer.

– Att slippa åka för att lämna sitt källsorterade avfall gör att det blir lätt att göra rätt, säger Sidney Holm, språkrör för Miljöpartiet i Nacka. Många nackabor har dessutom upplevt återvinningsstationerna som både skräpiga och otrygga, så det blir också positivt att kunna ha hand om sitt eget återvinningskärl, dela upp avfallet hemma och bara gå några meter för att återvinna det.

I regeringen har Miljöpartiet arbetat för nya och bättre avfallsregler och nu kommer förpackningar och tidningar samlas in fastighetsnära, dvs. genom att återvinningsfordon hämtar upp avfallet hos dig, samtidigt som matavfallsinsamling i Sveriges olika kommuner blir obligatorisk.

I Nacka finns redan möjlighet att samla in matavfall men systemet behöver utvecklas för att bättre passa lägenheter. Miljöpartiet har i opposition i Nacka framgångsrikt arbetat för möjligheten att införa fastighetsnära insamling och nu vill vi förbättra också matavfallsinsamlingen så att alla som bor i lägenhet enkelt ska kunna delta. Vi vill också utveckla kommunens kretsloppsparker till att även kunna ta emot saker för reparation och försäljning.

– Vi behöver sätta större fokus på återbruk och lyfta problematiken med slit-och-släng. Konsumtion är en stor del av Nackas klimatpåverkan och tillsammans behöver vi lyfta både återvinning, återbruk och hållbar konsumtion, avslutar Lisskulla Zayane, språkrör för Miljöpartiet i Nacka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s