MINDRE BARNGRUPPER FÖR ARBETSRO

Bokstäver liggande

Barnen är framtiden och Miljöpartiet vill ge alla barn och pedagoger en lugna­re och tryggare lärande- och arbetsmiljö samt satsa mer på en giftfri miljö där även ekologisk mat ingår. Vi vill också att alla skolor får lika mycket pengar till undervisning genom att skolornas hyror bryts loss från skolpengen. Miljö­partiet vill:

* Låta lärarna vara lärare genom att lyfta bort en del administrati­va uppgifter.

* Att skolornas hyror ersätts vid sidan om skolpengen så att alla skolor kan satsa lika mycket pengar på det pedagogiska ar­betet och så att pengar till extra stöd inte äts upp av allt högre hyreskostnader.

* Möjliggöra mindre barngrupper i förskolan genom riktade pengar. Utbildade pedagoger är en del men dessa måste även ha möjlighet att bedriva pedagogisk verksamhet, se och ha tid för varje barn.

* Servera mer ekologisk, vegetarisk och vegansk mat i förskolor och skolor samt se till att minst 50% av maten som serveras i kommunal regi ska vara ekologisk år 2020.

* Ha pedagogiska måltider där personal äter tillsammans med barnen eftersom pedagogiska måltider är ett viktigt lärandeverktyg.

* Ha fler skolpsykologer genom att satsa på psykiatriska team inom skolhälsovården, där en skolpsyko­log och en kurator ska ansvara för max 500 elever.

* Prioritera säkra gång- och cykel­vägar till alla skolor och förskolor.

* Förbättra sex- och samlevnads­undervisningen i skolan så att den känns relevant oavsett könstill­hörighet samt genomsyras av normkritik.

RÖSTA PÅ MILJÖPARTIET DEN 9 SEPTEMBER!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s