Hopp i badet, voff!

Tindra badklippor

Hunden Tindra ute på skärgårdstur.

Den här sommaren har hittills bjudit på fantastiska dagar med sol och sommarvärme. Det har verkligen varit doppens tid med möjlighet att bada i någon av Nackas alla sjöar och det fina vädret har kanske fått även den som är badkruka att hoppa i. Även när sommarvädret är sämre än vad denna sommar hittills bjudit på så finns det några som gärna tar sig ett dopp: våra fyrbenta vänner hundarna räds nämligen inte lite kyligare vindar och lägre badtemperaturer. Men i förslaget till ny ordningsstadga för Nacka kommun föreslås ett förbud för hundar att vistas på kommunala badplatser.

Miljöpartiet i Nacka har i en motion till Kommunfullmäktige föreslagit att kommunen ska undersöka om och var det finns möjlighet att låta även hundar bada i Nacka. Vi har tidigare lyft om hur just hur satsningar på fler mötesplatser även för hundar kan bidra till ökad trygghet i Nacka. Genom att planera för t.ex. hundrastgårdar och andra mötesplatser blir det mer liv och rörelse utomhus vilket ger större trygghet. Att undersöka möjligheterna om och var det finns möjlighet att låta även hundar bada i Nacka är ett förslag både människans bästa vän och människor.

Plums! 🐶

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s