NY ÅTERVINNINGSCENTRAL I ÄLTA

Återbruksbild

Vad ska du göra i helgen? Med våren följer ofta vårstädning, både ute och inne. Och i veckan öppnade en ny återvinningscentral i Älta. Dit kan du ta grenar, kvistar, papper, gamla led-lampor eller saker du själv inte har användning för, men som kan komma någon annan till glädje, och lämna dem till återbruk.

Miljöpartiet har länge drivit frågor om just behovet av nära kretsloppsparker i Nacka. Hur allt hänger ihop och kan tas tillvara, hur gamla material får nytt liv, hur saker kan återanvändas av någon annan. Det är bra att en ny återvinningscentral öppnat i Älta, med fokus på återbruk och återvinning och just kretslopp. Den samarbetar både med Stadsmissionen för att ge gamla saker nytt liv och bjuder in skolor och förskolor till en kreativ studio där återskapande och hållbarhet står i fokus. Men, för att vara en riktig kretsloppspark skulle den även behöva ta emot saker för reparation och renovering.

För snart två år sedan var Miljöpartiet på besök i kretsloppscentralen Retuna i Eskilstuna, en hel återbruksgalleria med butiker inriktade på olika saker, från fixade gamla cyklar till fönster och badkar. På flera håll i Sverige arbetar kommuner nu med just kretsloppsparker där även verkstäder och försäljningsställen finns utöver återvinningen.

Miljöpartiet kommer fortsätta arbeta för riktiga kretsloppsparker i Nacka, sådana som inte bara tar emot utan även renoverar, reparerar och säljer saker. På så vis kan vi kombinera återvinning, återbruk och sociala projekt och kommunen kan ta ett helhetsansvar för hållbarhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s