NACKA BLIR GRÖNARE!

Gröna obligationer

Sällan har ekonomi varit så roligt som när den är grön och Miljöpartiets förslag genomförs!

Vi är många som vill ha ett hållbart Nacka och en hållbar värld. Fler och fler vill också ekonomiskt investera i en hållbar framtid. Även de företag som har hand om våra sparpengar vill ha en grönare inriktning på sina fonder eftersom kunderna vill bidra till miljö, klimat och hållbar utveckling med sina investeringar.

En grön obligation är en obligation med pengar öronmärkta för olika former av miljöprojekt. Det kan vara investeringar i förnybar energi, återvinning, gång- och cykelbanor, rening av sjöar, dagvattenhantering eller giftfria förskolor och skolor. Marknaden för gröna obligationer fortsätter hela tiden att växa. Nacka kommun har redan efter Miljöpartiets förslag börjat ge ut egna obligationer, något som har sparat kommunen mycket pengar. Nu är alltså även vårt förslag att ge ut gröna obligationer genomfört och Nacka har därmed tagit viktiga miljö- och klimatsteg mot hållbarhet.

Genom att separera den del av kommunens upplåning som går till gröna och hållbara projekt möjliggörs satsningar i projekt som är bra för framtiden. Nacka får också bättre koll på hur stor del av kommunens egna investeringar som verkligen bidrar till en hållbar utveckling. Gröna obligationer kan därför vara ett verktyg för att öka medvetenheten om klimatutmaningar och lösningar. Samtidigt uppmuntras investerare att placera i gröna och hållbara projekt.

Att Nacka blir grönare och Miljöpartiets politik blir verklighet är roligt inte bara för oss politiker som arbetar för miljön och klimatet utan faktiskt också för hela Nacka. För ett hållbart Nacka i en hållbar värld.

Sidney Holm, oppositionsråd, Miljöpartiet i Nacka
Lisskulla Zayane, gruppledare, Miljöpartiet i Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s