Voff kan bidra till ökad trygghet

Enrico Tindra

Det går att bygga tryggt. Att skapa samhällen där vi bor nära varandra, blandar arbetsplatser med bostäder och där det finns trygga platser. Men vi kan också på kort sikt planera våra gemensamma mötesplatser och bygga bort en del otrygghet. Det kan handla om att samla aktiviteter för olika åldrar på samma plats, få fler människor att röra sig ute, skapa mer liv utomhus och arbeta med belysning.

Genom att vi har hundrastgårdar, utegym och lekplatser nära varandra och intill idrottsplatser och andra anläggningar kan fler personer komma i rörelse i områden som annars kan kännas ödsliga. Vi kan också låta Nackas hundar göra vår kommun tryggare.

Var fjärde svensk uppger att hunden bidrar till att öka deras trygghetskänsla. Kring hundrastgårdar rör sig många hundägare vilket kan skapa trygghet. Hundrastgårdar är också en träffpunkt där människor från möts, samtalar och knyter nya kontakter. Där trygghet byggs helt enkelt.

Miljöpartiet vill att kommunen tittar på om det går att ha fler fasta eller tillfälliga hundrastgårdar i Nacka utöver de som planeras idag, för att inte bara ha fler ställen där hunden kan rastas utan också skapa just trygghet. Hundar i Nacka skulle även kunna användas mer aktivt i det brottsförebyggande arbetet. I andra kommuner utbildar polisen hundägare i brottsförebyggande syfte i s.k.  Nos och spaningspatruller, något som skulle kunna göras även i Nacka.

Vi kan skapa tryggare mötesplatser och till det kan faktiskt Nackas hundar bidra. Voff!

Sidney Holm, oppositionsråd, Miljöpartiet
Lisskulla Zayane, gruppledare, Miljöpartiet

En reaktion på ”Voff kan bidra till ökad trygghet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s