Vi kan göra något!

Klimatet kan inte vänta

Du och jag kan faktiskt göra något. Nacka kan göra något, Sverige kan göra något. Tillsammans blir det en hel del. Ensamma kan vi inte klara klimatutmaningarna men tillsammans har vi ett ansvar att göra mer. NU!

Miljöpartiet har tagit fram en plan som samlar åtgärder för att nå klimatmålen och fortsätta leda det internationella klimatarbetet. Hur vi reser och hur vi konsumerar är områden där vi tillsammans behöver göra något.

Senast 2030 ska fossilfria drivmedel och el få fordon att rulla i hela Sverige. Fler transporter av människor och varor behöver ske med järnväg och fler resor behöver ske med kollektivtrafik och cykel. Vi behöver också åtgärder för mer hållbar mat och ett förbud för aktörer som hanterar stora mängder livsmedel att slänga mat som är ätbar, kräva att kommuner och andra offentliga aktörer serverar mer klimatsmart mat och samla in mer matavfall. För att minska konsumtionens klimatpåverkan behöver vi införa pant på fler varor och ställa tuffare krav på varors hållbarhet. Miljöpartiet vill också införa ett nytt avdrag som gör det billigare och enklare att hyra, reparera och dela saker så vi minskar vår konsumtion.

Årets val blir ett val för framtidens Nacka, morgondagens Sverige och hela världen… och tillsammans behöver vi agera nu! Klimatet kan inte vänta. Du och jag kan inte vänta. Och det kan inte våra barn och barnbarn heller.

Sidney Holm, oppositionsråd, Miljöpartiet Nacka
Lisskulla Zayane, gruppledare, Miljöpartiet Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s