Vad tycker du?

hur tycker du

Nyligen kom den årliga enkäten till föräldrar med frågor kring den pedagogiska verksamheten och undervisningen i barnens förskola och skola. Underlaget används i utvärderingen av verksamheten men också i kommunens ”Jämförare”, ett verktyg på kommunens hemsida som föräldrar kan använda för att jämföra olika verksamheter när förskola och skola ska väljas. Nöjdheten framgår i procent, dvs så många procent av föräldrarna är nöjda med verksamheten. Men hur många procent av alla föräldrar är det som har svarat? Är det en eller två föräldrar som är 100 % nöjda medan resten inte svarat?

Nacka kommun använder sig gärna av ”kundundersökningar” för att visa hur nöjda medborgarna är. Vad som inte framgår är hur många av de berörda medborgarna som har svarat. Att du som svarar på undersökningen också har möjlighet att lämna en kort kommentar kan också vara värdefullt. För kanske tycker du att de på förskolan arbetar fantastiskt i den pedagogiska verksamheten men att arbetsmiljön med stora barngrupper inte är bra? Eller att det är för stor omsättning på personalen vilket påverkar verksamhetens pedagogiska arbete och barnens trygghet?

Miljöpartiet tycker det vore bra om kommunen i alla sina undersökningar lägger till en fritextruta så att medborgarna kan komma med förslag eller synpunkter utöver att bara kryssa i olika svarsalternativ. När vi föreslog detta instämde glädjande nog alla andra partier och möjligheterna till detta ska nu undersökas. Då kan det faktiskt framgå vad just du tycker i en undersökning, om så bara i en kort kommentar. Vad tycker du om det?

Sidney Holm, oppositionsråd, Miljöpartiet Nacka
Lisskulla Zayane, gruppledare, Miljöpartiet Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s