Det som mäts blir gjort

Det som mäts blir gjort är en gammal lärdom och ett ordspråk som alltid är aktuellt. Det är därför det är extra viktigt att koppla medel till mål. Och att det finns någon som bevakar och följer upp arbetet. Ser till att policys och strategier leder någonvart.

I Nacka finns istället ”nackamodellen” där styrningen överlåts till andra och ansvaret delegeras bort. Mål kopplas inte till riktiga medel och det finns ingen samlad strategi kring hur kommunen uppnår det som utfästs. Faktum är att hur kommunen ska nå ett mål inte anges.

Miljöpartiet vill ha en miljödirektör som ska ha det övergripande ansvaret för måluppfyllelse och arbetet med våra lokala miljömål och hela Nackas miljö- och klimatarbete. En person som har möjlighet både att peka med hela handen och arbeta tillsammans med verksamheterna för att leda Nacka rätt.

I Nacka överlåts detta istället på varje enskild individ och utövare. Och målarbetet går för trögt. Tyvärr kan varken miljö eller klimat vänta på att någon annan styr upp situationen utan det gäller för kommunen att både visa vägen och framfötterna. Det är dags för kommunen att mäta och följa upp sitt miljö- och klimatarbete så att det blir gjort och på kvällens kommunfullmäktige blir det debatt om bland annat detta!

Sidney Holm, oppositionsråd för Miljöpartiet i Nacka
Lisskulla Zayane, gruppledare för Miljöpartiet i Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s