En lysande start på det nya året!

Snöäng

En strålande start på det nya året! En särdeles ljus nyhet är den grönröda regeringens fortsatta satsning på solenergi till den som vill investera i egen produktion av energi. Även lokalt i Nacka finns stora möjligheter för kommunen att göra lysande affärer. Tyvärr missade Alliansen att anta Miljöpartiets lokala kostnadsneutrala klimatinvesteringsbudget med solcellssatsningar men vi får ändå hoppas att detta är året då ekonomiskt, klimat- och miljömässigt kloka och säkra investeringar äntligen blir av!

Miljöpartiet har länge tryckt på för att kommunen ska sluta använda olja (!) för uppvärmning av kommunala byggnader. Det har skett alldeles för långsamt och tagit alldeles för lång tid till följd av ett stelbent och gammaldags sätt att räkna investeringar kortsiktigt istället för ur ett långsiktigt livscykelperspektiv. Nacka borde redan för länge sedan ha lämnat fossila bränslen för uppvärmning eftersom de inte bara är miljö- och klimatmässigt usla utan också dyra.

Nu har Nacka chansen att lämna det stelbenta tänkandet och anta en klimatneutral investeringsbudget med ordentliga satsningar på smart solenergi. Kommunen kan gå före i omställningen till ett hållbart samhälle och samtidigt investera ekonomiskt hållbart.

Vi i Miljöpartiet vill ha en klimatdirektör i Nacka. En person som kan hålla samman och föra arbetet med våra lokala klimat- och miljömål framåt. Se till så att policys och riktlinjer inte bara stannar i teorin, att långsiktigt lönsamma investeringar görs omgående och att kommunen tänker ur livscykelperspektiv och bl.a. investerar i solenergi.

Sidney Holm, oppositionsråd, MP Nacka
Lisskulla Zayane, gruppledare, MP Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s