Gott slut på året!

Springa

Det är underbart roligt när du kan påverka i praktiken. Och när politiken är överens – om än bara för stunden. När dina meningsmotståndare faktiskt kan stödja ett bra förslag trots att det kom från ”fel parti” – från oppositionen.

Häromveckan var majoriteten av partierna i socialnämnden överens med oss. Vi i Miljöpartiet ville nämligen se en ökad ersättning till Bris, Barnens rätt i samhället, och yrkade inför mötet på detta. Vanligtvis brukar inget som oppositionen yrkar på hörsammas, men denna gång stöttades yrkandet av samtliga allianspartier och höjningen gick igenom!

Vi i Miljöpartiet valde i vår senaste skuggbudget för kommunen att satsa på människor. På barn, unga, äldre och människor i behov av stöd. Vi valde att lägga mer pengar på skola, omsorg och föreningsliv istället för att sänka skatten med 10 öre. En del av våra satsningar bestod i att satsa mer pengar på barn i behov av råd och stöd och en höjd ersättning till Bris.

Det är oerhört glädjande att vårt yrkande nu gick igenom. Vi kommer fortsätta arbeta och argumentera även för våra andra förslag. I socialnämnden handlar det bl.a. om mer pengar till kommunens individ- och familjeomsorg samt förebyggande åtgärder och tidiga insatser.

Ett samhälles styrka ligger också i förmågan att ta hand om sina medborgare i behov av stöd. Att vi tillsammans kunde vara överens om att göra just detta denna gång och förändra i praktiken tjänar vi alla på. Ett bra slut på detta år av sammanträden i socialnämnden helt enkelt. Vi ser fram emot ett 2018 med konstruktiv dialog och debatt… ett år som dessutom är valår!

Lisskulla Zayane, 2:a vice ordförande i Socialnämnden, Miljöpartiet Nacka
Sidney Holm, oppositionsråd, Miljöpartiet Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s