Hej världen, det är Nacka som anropar!

trådar

Här var det inte heller trådlöst. Men å andra sidan var det ett tag sedan. Typ innan det digitala samhället.

Tänk om Nacka hade egna torg och parker med möjlighet att koppla upp sig mot världen. Gemensamma platser för den som inte har nät hemma eller i mobilen eller för den som vill jobba på språng. Nacka som en del av det digitala samhället. Det flexibla samhället. Det hållbara samhället!

Men inte Nacka inte! Ve och fasa. Det räcker med att bygga ut internet i lite fler sporthallar, på bibliotek och ja-just-ja, nät finns ju i de kommersiella köpcentrumen i åtminstone centrala Nacka. Och förresten har nog de flesta också fiber hemma menade kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau när han på senaste kommunfullmäktige argumenterade emot ett förslag från Miljöpartiet om att undersöka möjligheterna att erbjuda trådlöst internet på allmän plats i Nacka. Några möjligheter hade knappast undersökts, ändå var det kalla handen för förslaget. Utan att närmare studier eller kostnadsberäkningar gjorts.

Det är tråkigt att Nacka missar tåget denna gång. Det digitala samhället är här för att stanna och det är en demokratisk rättighet att kunna vara en del av det. Att inte behöva gå till en idrottsplats, till kommunhuset, biblioteket eller en shoppinggalleria för att kunna koppla upp sig för de som saknar internet hemma. Att bidra till ett hållbart och flexibelt samhälle som öppnar upp möjligheten att arbeta och studera på distans. Att ge alla möjligheten att kunna ta del av och kommunicera med världen från närmaste torg eller park. Även i Nacka!

Sidney Holm, oppositionsråd och lokalt språkrör
Lisskulla Zayane, gruppledare och lokalt språkrör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s