Det rullar på!

Cykeldetalj svartvit

Det rullar på! Vadå? Jo, det finns rekordstora satsningar på miljö och klimat föreslagna i Sveriges budget!

Den grön-röda regeringens budgetförslag bjuder på flera gröna satsningar på lokal nivå. Det gör t.ex. att fler nackabor kan upptäcka el-cykeln som ett transportmedel och sol-el som en energikälla. Miljöpartiet i Nacka har länge jobbat för större fokus på dessa frågor lokalt och även framgångsrikt lyft frågorna inom kommunen. Förmånscyklar till kommunens anställda var vår idé och solceller på kommunens tak kom också från oss.

Det tidigare ”Klimatklivet” som går till lokala klimatsatsningar av exempelvis kommunen utökas i regeringens budget. Ett särskilt stöd till privatpersoner som vill ladda bilen hemma införs också för att lyfta de mer hållbara bilresorna och staten inför ett bidrag till den som vill köpa el-cykel som innebär 25% ”rabatt”.

Fler fordon på el kan förhoppningsvis börja rulla i Nacka tack vare denna budget. Miljöpartiet gör skillnad i regeringen. På lokal nivå i Nacka kommer Miljöpartiet att fortsätta arbeta för en utbyggd laddinfrastruktur med bl.a. uppdaterat elnät och lobba för el-cykeln som transportmedel… håll utkik efter rekordsatsningar på miljö och klimat även i Nacka med andra ord!

Sidney Holm, oppositionsråd och lokalt språkrör
Lisskulla Zayane, gruppledare i kommunfullmäktige och lokalt språkrör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s