MP Nacka i Almedalen

Almedalen 2017.jpg

Förra veckan var politikerveckan i Almedalen på Gotland. Vi var där, min kollega i styrelsen, Pernilla Fexdal och jag (och min hund) i en hel vecka. Vi bodde tillsammans med fyra representanter från MP Täby i ett hus några kilometer söder om Visby och varje morgon åkte vi gemensamt in till Almedalen och gick till olika seminarier. Mina steg blev många under veckan, snittet var 15 000 steg på asfalt, samtidigt som jag lyssnade på en mängd olika seminarier om allt från planering av städer till ”När kriget kommer”. Att välja seminarium visade sig vara en rolig kvällssysselsättning – vi läste vid köksbordet igenom de sidor som handlade om morgondagen och tog ut de som verkade mest intressanta för oss och naturligtvis det som vi personligen är intresserade utav. Vi gick ibland tillsammans inne i Visby men för det mesta på olika tillställningar – på kvällarna berättade vi under vår gemensamma middag för varandra om dagen. Sedan planerade vi morgondagen. Det var en underbar vecka med många nya intryck – Allt från möte med robotar till mingel med olika kaffesorter men mest: hur vi kan göra egna kampanjer – vad var bra och vad som var dåligt. Vi träffade spännande människor med stor kunskap om samhälleliga frågor.

Nästa år kanske vi i Miljöpartiet i Nacka kan arrangera egna seminarier – nu vet vi i ala fall hur man gör!

Ninni Lindberg, ordförande i styrelsen för MP Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s