Inget gift på våra bollplaner!

19198289_10156224475929097_1761793399_n
Syrenerna blommar, temperaturen håller sig stadigt över 10 grader och de första svenska jordgubbarna är här. Vi kan konstatera att det är sommar i Sverige. Med sommaren hoppas vi kunna njuta av sol och bad, äta mycket glass och kanske kicka lite boll.

Fotboll är populärt i vår kommun och ca 5 000 Nackabor är medlem i någon fotbollsförening. I Nacka har vi i dagsläget nio stycken 11-manna fotbollsplaner och fler kommer det bli i takt med att Nacka växer. Två tredjedelar av dessa är gjorda av konstgräs som enligt Naturvårdsverkets senaste rapport är en av de största bovarna till utsläpp av mikroplaster som kan hamna och förorena våra vatten.  Vi vill att kommunen i framtiden enbart anlägger fotbollsplaner av gräs eller annat miljövänligt material så som kork eller kokos. Vi vill även att kommunen sanerar de giftiga konstgräsplaner som redan finns i kommunen för såväl havets som vår egen hälsas skull. Fotboll ska ju vara en aktivitet som gör gott, både för kropp och kamratskap, inte förgifta med farliga gummipartiklar.

Natalia Davaro, ordinarie ledamot i Fritidsnämnden för Miljöpartiet i Nacka

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s