Solen strålar över Nacka

klimatpolitik_for_resultat

Ännu en solig framgång efter en solig helg från oss i Miljöpartiet i Nacka. Igår bifölls vår motion om att satsa på mer solenergi i Nacka enhälligt i kommunfullmäktige.

Vi föreslog att kommunen ska se över de byggnader som kommunen äger om de passar som solenergikällor och i ett nästa steg bygga solenergianläggningar på dem. Redan idag är Stadshusets tak prytt med solpaneler efter ett förslag från oss. Fördelen med att bygga på tak är att ytan redan finns och eftersom priset på solpaneler rasat de senaste fem åren finns även ekonomiska fördelar.

Vi kommer nu att ta ett steg närmare vårt mål att kommunen ska vara helt självförsörjande på energi i framtiden och då är solenergi en viktig del i omställningsarbetet. Vi är glada att Nacka kommer gå i bräschen för energi från solens strålar och ser på ekonomiska investeringar ur ett mer långsiktigt livscykelperspektiv. Det är hållbar och klimatsmart politik, i praktiken!

Sidney Holm, språkrör och oppositionsråd, MP Nacka
Lisskulla Zayane, språkrör och 2:a vice ordf. i Socialnämnden, MP Nacka

En reaktion på ”Solen strålar över Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s