Nacka- bästa cykelkommun, tack vare oss!

Enrico bici
Vi gläder oss över beskedet som kom idag att Nacka kommun blivit utsedd till årets och landets bästa mellanstora cykelkommun av Cykelfrämjandets Kommunvelometer.

Miljöpartiet i Nacka har som mål att få fler att välja att cykla istället för att åka bil i Nacka och vi har under åren som gått lagt många motioner för att främja kommunens cykelpolitik. Det var till exempel vi som föreslog att kommunen skulle anmäla sig till Kommunvelometern som bland annat mäter cykelvänlighet i en motion i december förra året. Vi ligger även bakom att alla anställda i Nacka kommun erbjuds en förmånscykel och vi driver på att kommunen ska bygga fler cykelparkeringar.

Vi är väldigt stolta över att som oppositionsparti vara med och driva på och utveckla Nackas cykelpolitik i rätt riktning och göra det till en cykelvänlig kommun där fler och fler väljer att trampa istället för att gasa. Grattis till Nacka och alla lokala cyklister!

 

En reaktion på ”Nacka- bästa cykelkommun, tack vare oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s