Äntligen sol!

nyar

Äntligen sol! Hur mycket energi kan ditt tak ge dig en solig februaridag som denna? Nu kan du ta reda på det genom solkartan som efter förslag från Miljöpartiet nu finns även i Nacka!

Även solen har sina fläckar säger talesättet. Men skam den som ger sig. Miljöpartiet fortsätter att komma med bra förslag för ett bättre Nacka. 2015 la vi en motion om att Nacka borde upprätta en solkarta som visar på hur solinstrålningen i kommunen ser ut och därmed i vilka lägen det är lönsamt att satsa på solenergi. Tji fick vi i Kommunfullmäktige där motionen röstades ned av Alliansen, men vem har sagt att det inte går att påverka ändå?

Nacka ordnade seminarium, fick upp solpaneler på stadshusets tak och lyfte frågan om solenergi på flera sätt, något vi även bloggade om förra året. Men inte nog med det, för nu är den nämligen här… Nackas egen solkarta, precis en sådan som vi efterfrågade i vår motion! Den nackabo som undrar hur mycket solenergi som kan produceras exempelvis på hens tak kan bara klicka här och sedan börja räkna på investeringen och se om den förutom att vara miljö- och klimatmässigt lönsam även är det ekonomiskt…

Även solen har som sagt sin fläckar men även om Alliansen röstade ner motionen så är det tydligt att de tog intryck av den. Det är lysande när majoriteten genomför bra idéer och miljöpartiets politik. Det betyder att vi inte bara påverkar utan även för Nacka i en grönare riktning. Något vi alla tjänar på!

Sidney Holm, oppositionsråd
Lisskulla Zayane, 2:a vice ordförande i Socialnämnden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s