Många bäckar små blir till en å…

schack

Att spela schack kan vara en fritidssysselsättning.

Snart blir vi 100 000 nackabor och kommunen bjuder in föreningar verksamma i Nacka till ett morgonmöte. På så vis kan föreningar av olika slag träffas, mingla och få stöd från kommunen. Vad bra! Ett första steg mot det som vi i Miljöpartiet föreslog i en motion förra året: att föreningar behöver ett forum att träffas och att kommunen borde ta initiativet till det. En mässa under sportlovet kunde räcka tyckte Alliansen i Kommunfullmäktige när motionen var uppe för debatt. Men de missade själva poängen: vi såg ju framför oss en bred målgrupp bestående av vilken nackabo som helst med olika intressen som kunde ha glädje av en föreningsdag. En mötesplats dels för föreningsnyfikna nackabor men även föreningar emellan. Det finns ju många föreningar som riktar sig till andra åldrar än barn och ungdomar och även engagemang i föreningar som inte nödvändigtvis innefattar ”fysisk” aktivitet.

Men, för att citera en 90-talslåt, ”nån däruppe måste ha sett oss”… och framförallt hört våra argument i Kommunfullmäktiges talarstol för nu gör kommunen just det som vi föreslog! Eller åtminstone ett steg på vägen, en litet initiativ som förhoppningsvis kan växa till något större och kanske till och med vara ett återkommande inslag. Många bäckar små blir till en å… Miljöpartiets motioner gör skillnad!

Lisskulla Zayane, språkrör och 2:a vice ordförande i Socialnämnden

En reaktion på ”Många bäckar små blir till en å…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s