En zon, ett pris. SL knyter samman hela regionen.

framsidabudget2016

Fotat av Åsa Marnell, ledamot i Kommunfullmäktige, en vanlig morgon av vardagspendling.

Imorgon försvinner zonerna i SL-trafiken, de där som gjorde att du kunde åka tunnelbana vartsomhelst men om du skulle ta bussen bortom Skurubron blev det till att lägga till ”ett klipp” på Accesskortet. Nu blir det återigen enhetlig taxa i hela Stockholmsområdet för de som använder sig av enkelbiljetter.

I landstinget – som har hand om kollektivtrafiken – är det Alliansen som styr. Efter Miljöpartiets överenskommelse med Alliansen tas zonsystemet nu bort i kollektivtrafiken och det blir enklare att resa: en region, en biljett, ett pris blir de nya ledorden!

I överenskommelsen ingår också ytterligare satsningar på kollektivtrafiken med exempelvis en utbyggnad av tvärbanan, som du kommer att kunna ta från bl.a. Sickla efter sommaren.

När fler kan ta kollektiva färdmedel minskar trängseln i trafiken. Att underlätta för de som reser kollektivt och satsa pengar på att vi ska resa tillsammans är bra för alla. För miljön, för resenärerna själva och för alla de som cyklar eller går som på så vis behöver tampas med färre bilar och deras utsläpp i trafiken. Det blir t.o.m. bättre för hen som även fortsatt väljer att ta den egna bilen. Luften är nämligen densamma för alla och tack vare fler människors klimatsmarta färdsätt blir Stockholmsregionen en bättre plats för oss alla!

Ninni Lindberg, ordförande för Miljöpartiet i Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s