Solenergi – snart på ett hus nära dig?

Skugga fasad Kvarnholmen

Nacka kan äntligen börja satsa på solenergi i kommunal regi och pryda kommunala tak och byggnader med solpaneler. I maj i år lämnade Miljöpartiet in en motion till Kommunfullmäktige om att Nacka borde satsa mer på solenergi. Vi har även tidigare lyft frågan och fortsätter att trycka på för att kommunen ska ändra sin investeringsmodell så att ekonomiska satsningar ska beräknas utifrån ett livscykelperspektiv och inte enbart kortsiktigt som en kostnad.

Motionen om solenergi från Miljöpartiet var nu i veckan uppe på KSSU, kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott, så att de förtroendevalda där kunde yttra sig över den innan den kommer upp till kommunfullmäktige. Ansvariga tjänstepersoner som utrett motionen menade att alla investeringsplaner i kommunal solenergi nu ligger på is på grund av den statliga energiskatt som infördes i somras.

Vilken tur att regeringen nu har tänkt om vad gäller skatten på solenergi och i veckan meddelade att den tas bort. Nu finns inget hinder för att på allvar satsa på solenergi i Nacka! Eftersom energiskatten var det enda Alliansen hade att invända mot förslagen i Miljöpartiets motion fattades beslut om att återremittera den. Vi väntar nu spänt på återkopplingen från kommunens tjänstepersoner… och möjligheten att få se fler solpaneler i Nacka!

Sidney Holm, oppositionsråd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s