När idéer blir verklighet

sidney-modulhus-parkering

Miljöpartiets oppositionsråd Sidney Holm på Nacka stadshus parkering. Foto Ryno Quantz/NVP.

För drygt ett år sedan lämnade jag som oppositionsråd in ett politikerinitiativ om att uppföra tillfälliga bostäder på stadshusets parkeringsplats för människor på flykt. Jag hade redan tidigare i en motion föreslagit att kommunen skulle upplåta mark med tillfälliga bygglov för modulhus på centrala platser som ändå skulle bebyggas, men inte just nu. Eftersom mycket mark i Nacka inte ska bebyggas förrän om ett antal år, kan den tillsvidare bli tillfällig värd åt enklare bostäder som byggs relativt fort.

Mitt konkreta förslag – modulhus på stadshusets parkeringsplats – föll i god jord och kommer nu att bli verklighet. Imorgon fredag bjuder kommunen in till mingel för att ta del av de idéer och förslag som 30 nyanlända och ensamkommande ungdomar i en gemensam workshop kommit fram till. Tillsammans med en designbyrå arbetade de fram ett förslag på hur ett boende för människor på flykt på parkeringsplatsen utanför Nacka stadshus skulle kunna se ut.

Det ska bli spännande att ta del av de modeller ungdomarna arbetat fram och se hur de kan gestaltas i verkligheten. Ett Nacka som tar till vara på olika erfarenheter och åsikter när vi skapar stad blir ett mer levande och intressant Nacka. Det känns alltid extra roligt när Miljöpartiet får vara med och påverka och våra konkreta politiska förslag blir verklighet. Nacka stad blir nu en mer levande och blandad stad… åtminstone under byggprocessen! Och vi i Miljöpartiet fortsätter att arbeta för att slutresultatet ska bli lika levande, inkluderande och blandat!

Sidney Holm, oppositionsråd och språkrör för Miljöpartiet i Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s