Bor du på en kreativ plats?

svansjon-dansens-hus

Vi mår bra av kultur och konst. Det som finns runt omkring oss påverkar oss och får oss att tänka, reflektera och reagera. Känslor, idéer och kreativitet föds. Samtidigt är det stor skillnad på hur vi tar del av kultur beroende på var vi bor. Nu satsar regeringen 100 miljoner kronor på kultur i vissa bostadsområden – pengar som naturligtvis även nackabor kan ansöka om!

Som med så mycket annat i samhället spelar hushållets ekonomi och den utbildningsbakgrund vi har in i hur delaktiga vi är i kulturlivet. Kultursatsningen som heter ”Kreativa platser” riktar därför in sig på bostadsområden med utmaningar eller lågt valdeltagande och tar kulturen hit.

Det går att söka pengar till alla möjliga olika sorters kulturaktiviteter – så länge de har anknytning till platsen där de sökande bor. Tanken är nämligen att fler ska kunna både skapa och ta del av kultur där de bor och att kulturen på så vis ska finnas på nya platser i samhället. Det kan röra sig om allt från musik, teater, dans eller festivaler. Istället för att ta oss till kulturen så kommer kulturen till oss och blir en naturlig del av vår vardag!

Inget projekt är för litet för att kunna ansöka om pengar till… bara det sker innan den 22 september då den första ansökningsperioden stänger. Så du som bor på en kreativ plats – skynda dig att söka!

Åsa Marnell, ledamot i Kulturnämnden, MP Nacka
Mathias Zachariassen, ersättare i Kulturnämnden, MP Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s