Precis som solen så rör Nacka på sig!

Skugga fasad Kvarnholmen

Solen åstadkommer inte bara vackra skuggor utan är också en viktig energikälla som kommunen nu börjar utnyttja allt mer – något Miljöpartiet arbetat för länge!

 

Miljöpartiet har länge arbetat för att Nacka kommun ska bli mer aktiv vad gäller satsningar på solenergi. I höstas föreslog vi till exempel att en solkarta som visade på solinstrålningen skulle tas fram, ett MP-initiativ som nu blivit verklighet. Eftersom stora delar av Nacka har en hög solinstrålning så skulle en solkarta enkelt kunna visa var det särskilt lönar sig att satsa på solenergi. Vi hade i vår senaste budget en större satsning på solceller och vi ser gärna att fler tak utnyttjas för solceller och att solcellsel produceras på alla lämpliga kommunägda byggnader.

Från ett motstånd mot att visa vägen, föregå med gott exempel och underlätta för medborgare som vill satsa på solenergi börjar det nu röra på sig i Nacka. Solceller har äntligen kommit upp på stadshusets soliga tak. Ett seminarium om solenergi som riktar sig både till tjänstepersoner, förtroendevalda och allmänhet anordnas. Och som sagt: en solkarta har tagits fram och kommer att presenteras inom kort.

Precis som solen så rör Nacka på sig. Miljöpartiet vill att kommunen i framtiden ska vara helt självförsörjande på energi och då är förnybar energi från solen en viktig energikälla. Att Nacka kommun är mer aktiv på området är något vi varmt välkomnar! Ett grönt framsteg för ett hållbart Nacka!

Sidney Holm, språkrör och oppositionsråd, MP Nacka
Lisskulla Zayane, språkrör och 2:a vice ordf. i Socialnämnden, MP Nacka

En reaktion på ”Precis som solen så rör Nacka på sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s