Ett år av idéer och motioner

Busskort till vanebilister, alla vuxna ska få lära sig cykla, gratis busskort till ungdomar på sommarlovet, extra stöd till äldre behövande på sommaren, en kommunal strategi för att främja spelintressen och föreningsverksamhet för ungdomar, förebyggande forskning om den psykiska hälsan, vandrarhem i de idag tomma lokalerna i museet Hamn, en miljösaneringsfond för båtar, förmånscykel för anställda, fler förskoleavdelningar på samma yta, miljöcertifiering av Nackas förskolor, ett projekt med ett bilfritt år för några barnfamiljer som vill prova elfordon, låt snabbcyklisterna cykla i vägbanan, solen är vår viktigaste energikälla som borde utnyttjas mer, stadsodling för integration och sociala möten.

Dessa var ämnena för de motioner som Miljöpartiet lämnade in till Nacka Kommunfullmäktige förra året. Vi är det parti som förra året la överlägset flest motioner i KF, något som Mitt i Nacka skrev om i veckan . 15 stycken blev det!

Ser ni en grön tråd i motionerna? Alla är de konstruktiva, nytänkande och utmanande förslag som försöker bryta igenom en Nackapolitik i stiltje som behöver tänka nytt. I en modern och hållbar stad satsar vi på nya typer av fordon, cyklister och kollektivtrafik men det ska även vara en stad där alla är med, oavsett ålder och nationell härkomst. Ofta får vi svaret ”det där gör vi redan” eller ”det där går inte att göra”. Sedan dyker något av våra förslag upp som ”Allianspolitik” en tid senare. Eller vem var det som föreslog modulhus med tillfälliga bygglov redan 2014, något som nyligen fångades upp och även uppmärksammades under hösten? Jo, vi!

Och kom ihåg det – gondolbana som kollektivt transportmedel pratade vi om och föreslog redan 2012, för fyra år sedan. Så när de fått upp ögonen även för den idén och presenterar den som sin egen så ska ni minnas vem som först kom med den: Nackas mest gröna, konstruktiva, moderna och innovativa parti!

Språkrören

 

 

 

 

 

Lisskulla Zayane, språkrör
Sidney Holm, språkrör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s