Miljöpartiets budget är nu här!

Budget-KF

I måndags var det budget-KF där våra förtroendevalda talade för Miljöpartiets budgetförslag.

Nu är den här och nu har den presenterats i Kommunfullmäktige: Miljöpartiet Nackas budget för Nacka kommun. Det har varit en intensiv period av skrivande och filande på den och vi är nöjda med resultatet!

I vår budget uppgraderar vi Nackaborna från kunder till medborgare, beskriver vår vision om ett modernt Nacka där människor istället för bilar kan mötas och föreslår att vegetariska alternativ ska vara normen för all kommunal verksamhet i kommunen.

Den genomgående tanken i budgeten är hur vi ska bidra till att uppnå generationsmålet, det mål som miljöpolitiken har för att till nästa generation lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta, utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför Sveriges gränser.

Vår budget börjar lokalt med en förändring av vår närmiljö och vilka vi är som lever och agerar i den. Hur vill vi att Nacka ska se ut och vad kan vi göra här för att bidra till en hållbar värld?

Klimatpåverkan från bilen, biffen och bostaden står för den största inverkan på miljö och klimat som den genomsnittliga Nackabon. När Nacka blir stad måste vi komma ihåg detta och arbeta för en modern, innovativ och hållbar stad med plats för människor och möten.

För att ha råd med våra reformer och för att inte lämna över en skuld till våra barn och barnbarn så föreslår vi en moderat höjning av kommunalskatten på 10 öre. Vi når på detta sätt också upp till kommunens eget mål om ett överskott på 2,5 %.

Budgeten hittar du här – trevlig läsning!

Lisskulla Zayane, språkrör MP Nacka

Sidney Holm, språkrör MP Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s