Alliansen är inne på fel spår

Alliansen är inne på felspårAlliansen i landstinget bromsar Stockholmsregionen
Samtidigt som Stockholm växer snabbt har Alliansen dragit i nödbromsen på kollektivtrafiken. Under hela våren har resenärerna fått besked om neddragningar. När vi behöver bli fler som tar buss blir turerna färre. När vi behöver bli fler som åker kollektivt vill Alliansen göra så att spärrarna slår igen snabbare i tunnelbanan och höja SL-kortet med 100 kronor. Det senare var Miljöpartiet i landstinget med och stoppade före sommaren.

Det är satsningar, inte neddragningar vi behöver
Men tyvärr kommer det mera. Lagom tillbaka från semestern  ser Alliansen till att stänga 16 uppgångar i tunnelbanan vissa tider för de som ska ned till perrongen. Det här innebär att människor som jobbar tidigt eller sent får gå en omväg till jobbet. Det här gör att människor som har svårt att röra sig får gå omvägar till tunnelbanan samtidigt som otryggheten blir större med tidvis obemannade uppgångar.

Miljöpartiet vill skjuta till mer pengar till kollektivtrafiken
För Miljöpartiet är det viktigt att en växande Stockholmsregion har en attraktiv, trygg och tillgänglig kollektivtrafik. Vi vill att kollektivtrafiken ska göra det lätt för folk att ta sig fram, inte vara ett hinder på vägen. Därför satsar vi mer pengar än Alliansen så att avgångarna kan bli fler och trängseln mindre. Därför vill vi skrota spärrarna i tunnelbanan som spärrar vägen för resenärerna. Därför ser vi till att det finns pengar i vår budget för att få satsningar på ny kollektivtrafik i rullning. Satsningar som Alliansen bara skjuter på framtiden….

När Nacka bygger stad vill vi se mer kollektivtrafik, inte mer biltrafik
När Nacka och övriga Stockholmsregionen växer måste kollektivtrafiken hänga med. När vi blir fler är Nacka i stort behov av smarta pendlingslösningar. Miljöpartiet i Nacka arbetar för tätare turtrafik på pendelbåtar in till city, nya matarbusslinjer och även konkreta förslag på en linbana som ett nytt effektivt färdsätt. Alliansen i landstinget bromsar stockholmarna i deras vardag, men också utvecklingen mot en hållbar Stockholmsregion. Så kan vi inte ha det.

Malin Karlsson, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet i Stockholms läns landsting
Sidney Holm, oppositionsråd för Miljöpartiet i Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s