Besök hos Personliga Ombud i Nacka

För några veckor sedan var jag och vår politiska sekreterare, Nicole och träffade två av de fyra Personliga Ombud (PO) som finns till för invånare i Nacka och Värmdö som har stora psykiska svårigheter.

När man i flera år har haft svåra psykiska problem kan det vara svårt att hålla i viktiga kontakter som krävs med sjukvård, försäkringskassa och socialtjänst. Då kan det vara bra att få hjälp av någon som är fristående från myndigheter och vårdgivare. Det kan ju vara svårt för de flesta utan att ha en psykiatrisk diagnos att föra sin egen tala på ett bra sätt med myndigheter och när man har mått dåligt och fortfarande mår dåligt kan det vara ännu svårare, ibland så svårt att man tillslut inte orkar.

De personliga ombuden hjälper till med nätverksmöten om personen så önskar. Ett nätverksmöte är ett möte mellan individen och viktiga personer i dennes liv. Det kan vara familj, vänner, myndighetspersoner, läkare m fl. och syftet är att ta ett helhetsgrepp om individens problem och gemensamt söka nya vägar och lösningar.

De personliga ombuden gör verkligen ett viktigt jobb för de som behöver hjälpen, både i förebyggande syfte och när det väl har krånglat tills sig i nätverket.

De personliga ombud som vi träffade hade båda jobbat länge och brann för sitt arbete, de ingav trygghet och visade på proffsighet.

/Lisskulla Zayane (MP), språkrör och andre vice ordförande i Socialnämnden 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s