MP Nacka på Ungdomsmässan

Den här veckan är det sportlov i Nacka och då passade kommunen på att hålla mässa för ungdomar i Nackas sporthall. Där kunde ungdomar och andra nyfikna (som några gröna politiker) komma och prova på olika fritidsaktiviteter, spela spel och träffa fritidsgårdar och andra verksamheter som riktar sig till ungdomar i kommunen.

Från Miljöpartiet var Lisskulla Zayane, andre vice ordförande i Socialnämnden, och Pascal Fall, ledamot i Fritidsnämnden, på plats och minglade. Vi fick chansen att träffa två relativt nystartade tjejverksamheter; Tjejcompaniet som härrör från nu nedlagda Tjejverkstaden och Darra Dans & Musik i Fisksätra. Vi tyckte det var jätteroligt att träffa dessa eldsjälar eftersom vi vurmar särskilt för fritids- och kultursatsningar som riktar sig till tjejer. En grupp vars behov och intressen ofta åsidosätts samtidigt som den psykiska ohälsan bland unga tjejer i Nacka ökar (Stockholmsenkäten 2014). Om vi ska ha en jämställd fritid i Nacka måste vi fördela resurserna mer rättvist och alla initiativ som stärker tjejer och ger en meningsfull fritid ska vi stödja och ta hand om.

Tack för en kul dag och för alla givande samtal!

ungdomsmassa2

ungdomsmassa1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s