MP Nackas språkrör skapar grön kulturpolitik på nationell nivå

_MG_9567Bild: Fredrik Hjerling 

I slutet av förra veckan stod det klart att Miljöpartiet i Nackas ena språkrör, Åsa Marnell, har blivit utvald av partistyrelsen att vara med i Miljöpartiets kulturpolitiska arbetsgrupp som ska utveckla partiets kulturpolitik.

-Jag känner mig stolt, glad och framförallt sugen på att börja jobba. Vår uppgift i gruppen är att arbeta fram Miljöpartiets kulturpolitik med sikte på 2018. Vi utgår ifrån allas rätt att ta del av och utöva kultur på lika villkor. Det handlar om mångfald, demokrati, jämställdhet och tillgänglighet, säger Åsa Marnell.

Gruppen består av ytterligare fyra miljöpartister: och fem framstående kulturarbetare: Tilde Björfors (Cirkus Cirkör), Katarina Henrysson (Real group), Pia Kronqvist (Folkoperan), Stina Oscarson (fri skribent) och Behrang Miri (rappare och skådespelare). I augusti 2015 ska arbetsgruppen lämna över en rapport till partistyrelsen.

– Vi kompletterar varandra i arbetsgruppen. Min styrka är min kompetens inom museer, kulturarv och kulturmiljö. Det är frågor jag jobbar med i mitt ”vanliga” jobb. Dessutom är min hjärtefråga feminism och jämställdhet, viktiga perspektiv som jag har med mig in i arbetet. säger Åsa Marnell.

Åsa Marnell har sedan 2011 suttit som ordinarie ledamot i Kulturnämnden i Nacka där hon med framgång har drivit att kommunen ska utöka musikskoleverksamheten till att även omfatta kulturskoleverksamhet.

– Åsa är en fantastiskt duktig politiker och kommer vara en stor tillgång för arbetsgruppen med sina kunskaper. Hon är känd för sitt kulturpolitiska engagemang i kommunen och har varit väldigt aktiv i utformningen av kulturpolitiken på riksnivå och ligger bakom stora delar av den kulturpolitiska texten i Miljöpartiets partiprogram, säger Sidney Holm, språkrör för Miljöpartiet i Nacka.

– Min erfarenhet från kulturpolitik på kommunal nivå är framförallt vad som händer med våra folkbibliotek när de läggs ut på entreprenad. Något som har hänt här i Nacka och som vi i Miljöpartiet har varit emot. Jag tar även med mig erfarenheterna av hur musikskolan drivs här i kommunen och avsaknaden av en kultur- och musikskola och vad det innebär för barn som bor i kommunen, säger Åsa Marnell.

Kontakt:
Nicole Goufas, pressekreterare Miljöpartiet i Nacka, tel: 072-309 11 09

En reaktion på ”MP Nackas språkrör skapar grön kulturpolitik på nationell nivå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s