M:s skrämselpropaganda visar på okunnighet

Sofia Fölster (M) och Fredrik Hultman (Muf) visar på djup okunnighet när de genom sin skrämselpropaganda hävdar att friskolor riskerar att stängas ifall MP får vara med och bestämma. För det första så är vi (och har alltid varit) positiva till friskolor, vi ser dock en utveckling där kommunala skolor i exempelvis Nacka hotas av orättvisa villkor i sin konkurrens om elever. I Nacka har många kommunala skolor drabbats av Nackamoderaternas internhyressystem vilket lett till mindre pengar till pedagogisk verksamhet per elev i vissa skolor (exempelvis Stavsborgsskolan). Denna snedvridna konkurrens kan leda till att kommunala skolor riskerar att stängas. Det vore sympatiskt ifall företrädare för Moderaterna kunde vara självkritiska innan de visar sin okunnighet om förutsättningar för Nackas skolor.

 

/Magnus Söderström, Ledamot i Utbildningsnämnden, kandiderar till kommunfullmäktige (plats 4) för Miljöpartiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s