Utbildningspolitisk debatt arrangerad av Lärarförbundet

Ikväll har jag deltagit i en utbildningspolitisk debatt arrangerad av Lärarförbundet. Kul att få föra debatt inför andra lärare! Debatten gällde främst hur vi politiker tycker att lärarbristen ska hanteras men kom också att handla om Alliansens misslyckande system med internhyror och lärares arbetsmiljö. Vi i Miljöpartiet sticker ut hakan och kräver att lärare ska få vara lärare och få tid att möta elever samt att lärare inte ska ha mer än 15 timmars undervisning i veckan. Kostar det pengar? Ja men det är en nödvändig investering och till skillnad från Alliansen så skäms inte vi över att föreslå en mindre skattehöjning för att nå dit. ”Det märks vilka som är lärare…” Var en kommentar jag fick efter.

image

Den 14 september gäller det, mer trixande med statistik och internhyror eller riktiga satsningar?

/Magnus Söderström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s