Veckans bloggare: Magnus Söderström

Pressbild skola

När vet man att sommaren är på väg att ta slut? När skolorna börjar! Den här veckan börjar de allra flesta barn och ungdomar i skolan. Några längtar tillbaka till klasskamrater; andra längtar hemifrån då skolan är den enda trygga tillvaron i livet. Några fruktar skolstarten, rädda för att bli mobbade och utfrysta. Alla är de individer med drömmar och funderingar över livet. Alla är också viktiga för framtidens Sverige, en framtid som vi vet väldigt lite om.

Den här veckan är också den vecka då alla vi som är lärare får möta de barn och ungdomar som vi ska försöka hjälpa att växa och utvecklas. Några av oss kommer tyvärr att känna en hopplöshet inför det komplexa uppdraget, den enorma administrationen och den bild vi får av Sveriges skolor genom media och politiker. Vi kommer att fundera över de elever som vi inte hinner eller orkar se och som vi skulle vilja ha möjlighet att hjälpa mer.

Jag heter Magnus Söderström och den här veckan kommer jag att blogga om mina tankar kring mina viktiga förtroendeuppdrag som förälder, gymnasielärare och lokalpolitiker för Miljöpartiet de gröna i Nacka kommun.

Jag kandiderar till kommunfullmäktige för Miljöpartiet de gröna i Nacka kommun och står på plats 4.

Jag är gymnasielärare i biologi, naturkunskap och religionskunskap men här är några saker som du kanske inte visste om mig:

lovecraft bust

– Jag har mitt namn på en bronsbyst föreställande en av mina favoritförfattare: Howard Phillips Lovecraft. Avtäckningen gick av stapeln i augusti i fjol i Lovecrafts hemstad Providence, Rhode Island. Den 30 oktober kommer mitt namn även att finnas med på en bronsbyst av Edgar Allan Poe i Boston.

– Jag älskar brädspel som: Arkham horror, Carcassonne, Ticket to ride, Pandemia etc.

– Jag är en inbiten bokmal och några av mina författare utöver Lovecraft innefattar bland annat Strindberg, Hemingway och Iain M. Banks.

Välkommen till min vecka som bloggare!

/Magnus

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s