Veckans bloggare: Lisskulla

Hej och välkommen till min vecka som bloggare i Nacka Miljöparti de Grönas blogg.

Jag heter Lisskulla Zayane och är 50 år. Sitter i Social- och äldrenämnden som ordinarie nämndeman och tidigare har jag suttit i Fritidsnämnden.

Jag är nr 5 på kommunfullmäktigelistan och kandiderar även till landstinget valkrets Ost nr 16. Står med på riksdagslistan  men väldigt långt ner, dock inte sist.

De första åren i mitt liv tillbringade jag på sjukhus, barnhem och jourfamilj och till slut med min mamma och ny familj i Södertälje. Men de senaste 30 åren har jag bott i Nacka, 28 år i Älta, och antagligen kommer jag att fortsätta bo här, vet inte i nuläget något bättre ställe.

Vi bor nu i ett litet rött hus, min man, hund, en son, några höns och jag. Två av våra äldre barn har flyttat till eget.

Jag har i hela mitt  vuxna yrkesliv  arbetat med psykisksjuka som skötare och steg-1 terapeut i  i Kognitiv Beteende Terapi. Jag började på Beckomberga och sedan hängt med i alla olika omorganisationer som landstinget genomfört (bara den historian  skulle ta en månads bloggande). Nu arbetar jag på en psykiatrisk mottagning  på Kungsholmen med inriktning på  neuropsykiatri och/med komplexa vårdbehov för vuxna.

Jag har svårt att säga när mitt engagemang för politiken började, det har vuxit fram genom åren.

Däremot var det självklart att jag valde Miljöpartiet. Om vi inte tar hand om miljön så finns det snart inget att lämna kvar åt de som ännu inte finns, framtidens människor och djur. Sen är ju den inre miljön minst lika viktig, hur vi mår och hur vi tar hand om oss själva och varandra.

Jag har egentligen svårt att säga vad som är mina hjärtefrågor. För mig hänger det mesta ihop, sjukvård, barnomsorg, skola, sysselsättning, kultur, fritid, äldrevård. Att känna sig behövd och tillföra något till sin familj och samhälle är nog lika viktigt för de flesta som att kunna äta sig mätt.

Alla nya och gamla medlemmar som är intresserade av Miljöpartiets lokalpolitik är välkomna på medlemsmöte i Nacka Stadshus, torsdag 14/8, 18.30.

Hoppas vi ses där, ha det gott!

bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s