Veckans bloggare: Pauline

IMG_3423

Hej! Den här veckan är det jag som kommer att blogga, vilket ska bli jättekul! Jag heter Pauline Fahlström och med mina 18 vintrar är jag yngst på kommunfullmäktigelistan där jag står på plats 14. Jag kandiderar även till landstinget på plats 8 i valkrets Ost. Jag kommer skriva mer om dessa två lite senare under veckan.

Jag bor i Skuru med min mamma, bror och katt, och flyttade till Nacka som 2,5-åring. Har också en kille som heter Fredrik. Har gått dagis och grundskolan i Nacka.

Just nu är jag nybliven student och jobbar extra på Coop, i höst kommer jag läsa filosofi på universitetet förutom att hålla på med politik.

Mitt politiska engagemang började som 15-åring då jag blev värvad till SSU. Efter det följde 1,5 års engagemang i SSU innan jag förra våren gick över till Miljöpartiet och Grön ungdom. Jag har inte ångrat det beslutet en sekund och nu är jag verkligen rätt. Jag insåg att man verkligen kan förändra genom partipolitiken, fick stor pepp av många, och dessutom många nära vänner på köpet. Idag är jag styrelseledamot för Grön ungdom i Stockholmsregionen och sitter i styrelsen för Miljöpartiet i Nacka förutom mina kandidaturer till landstinget och kommunfullmäktige.

1345389150395291

Mina hjärtefrågor är klimatfrågan, då framförallt hur vi ska nå 100 % förnyelsebar energi och hur vi minskar samhällets klimatpåverkan i det stora hela, samt feminism och ungas psykiska hälsa. Som ung tjej vet jag att pressen på en själv är hård idag, att många unga drabbas av stressen i samhället, och att hjälpen som finns ofta inte är tillräcklig. Att 1/3 ung tjej idag mår dåligt är verkligen inte okej och det är dags att vi börjar prata om det och tar krafttag kring det.

Om du har några frågor svarar jag självklart i kommentarsfältet, annars nås jag på paulinefahlstrom@gmail.com och via min twitter som du hittar här.

Vi hörs senare under veckan! Kram, Pauline.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s