Blandat boende

Jag har turen att bo i ett område i vad som en gång i tiden var hyresrätter. För mig är det ju tur att inte just min lägenhet fortfarande är hyresrätt eftersom jag aldrig skulle ha haft en chans på den eller någon annan hyresrätt i Stockholm med omnejd, mina föräldrar ställde nämligen inte mig i någon bostadskö som spädbarn. Däremot är jag född i hyresrätt och jag hade gärna bott i en som nyutflugen tonåring och har desto fler vänner som gärna bott i en istället för flyktiga och osäkra boenden i andra hand.

Att det finns hyresrätter, villor, bostadsrätter, senior-, flykting- och studentboenden i varje kommun borde vara en självklarhet. Helst skulle dessa bebyggelser i så stor utsträckning som möjligt byggas blandat, för fy vad kul det är att bo med folk som har olika bakgrund och ålder, känna nya matlukter i trapphuset, höra olika dialekter och språk på gården och småprata med folk som ska till olika jobb eller plugg vid busshållplatsen på morgonen.

Jag har turen att bo i ett område som än så länge inte är så hyperhomogent. Jag har grannar i alla åldrar, som bor i fler- eller singelhushåll och olika nationaliteter och delar av Sverige finns representerade på min gård. Runt omkring byggs det så att det skakar – det vibrerar ganska bra när det sprängs i urberget – eftersom Nacka ska bli stad ett stenkast från Stockholms tullar. Där planeras både för relativt svindyra bostadsrätter och ”flytande” hus på pirar. Vad jag önskar är att det även skulle planeras för blandat boende där alla har råd och möjlighet att bo. Att fler har möjlighet att välja boende och även att kunna bo i hyresrätt är jag gärna med och lägger pengar på och finansierar via skattsedeln.

Heja blandat boende för en mer levande bostadsmiljö!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s