Veckans bloggare: Desha

Denna vecka är det jag som sitter vid tangentbordet och delar med mig av mina tankar. Jag är:

– Så mycket Nackabo en i princip kan bli (med undantag för två frispel på Södermalm och min tid i Florens har jag bott i Nacka hela mitt liv

– 30 + och återigen student, det där jag vid min examen 2008 trodde att jag aldrig mer skulle bli

– Miljöpartist i själen sedan barnsben. Grävde i kompost och skrev kampsånger mot bilar med två avgasrör och miljöfarliga tvättmedel redan som liten. Cyklist, helst i torrt, men naturligtvis även i vått och motvind

– Världsmedborgare, ofta stolt svensk med en god dos sydeuropeism och finsk sisu i ådrorna. I vår släktforskning har det tagit stopp eftersom det finns en okänd fader bland våra förfäder, men jag hävdar bestämt att det måste varit en italienare

Jag är uppvuxen i Älta och efter min skoltid i Nacka begav jag mig till Florens i Italien för att arbeta. Italien har sedan varit ett återkommande inslag i mitt liv och jag har tillbringat mina somrar där sedan jag var 12 år. Efter examen i statsvetenskap från Stockholms Universitet arbetade jag i fem år som pressansvarig med fokus på politisk bevakning på Italiens ambassad i Stockholm. Jag började för några år sedan att återigen studera och är numera heltidsstudent med två år kvar på juristlinjen. För Miljöpartiet i Nacka har jag varit i Nacka tingsrätt åtskilliga gånger som nämndeman, ett minst sagt intressant och spännande uppdrag som varit särskilt givande under det senaste årets kurser i straff- och processrätt. Jag bor sedan fem år tillbaka på Finnberget med min helitalienske sambo Enrico, x antal cyklar, egensnickrade möbler, loppisfynd och vår Fiat.

Välkomna till min vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s