Rapport från Nordiska Mässan i Malmö

Nu befinner sig vår jämställdhetsambassadör Ninni på Nordiskt Forum i Malmö. Här kommer referat från gårdagen:

Efter en tidig tågresa till Malmö och en invigning med buller och bång besökte jag två seminarier.
Upplägget är så att det först är en lägesbeskrivning med olika talare från de olika nordiska länderna och sedan ett fokus på hur vi skall lösa problemen. I varje seminarium är det en person som samlar in alla våra förslag och på söndag skall allt redovisas.

Den första om miljö, klimat och en hållbar utveckling samtidigt som vi synliggör och förbättrar kvinnors situationer världen över. Torka och översvämningar drabbar människor i fattigare länder hårdare. Kvinnor utgör majoriteten av de fattiga.

Det andra seminariet handlade om kvinnors representation i de folkvalda församlingarna. Det berättades om läget i Norge, Danmark och Finland. Moderator var Maj-Britt Teorin och deltagarna f.d. ministrar i nämnda länder. Senare under dagen skall del två komma på denna spännande punkt – hur får vi kvinnor att lägga sin tid till politiken.

Slut från torsdagens referat. Åker nu pendeltåget till dagens mässa med feministisk ekonomi som huvudämne. Ska bli inspirerande och spännande.

Miljöpartiet i Nacka besöker Nordiska Mässan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s