Den här veckan är jag gästbloggare!

foto Erik Lernestål

Foto Erik Lerneståhl

Vem är jag då?

Mitt namn är Åsa Marnell och jag är språkrör för Miljöpartiet de gröna i Nacka. Jag är ledamot i kulturnämnden och ersättare i kommunstyrelsen. Har varit ombud för MP Nacka i stockholmsregionen under några år och kongressombud vid flera kongresser och kommer så vara även vid den kommande kongressen i Göteborg nu till helgen. Jag har varit ordförande för MP Nackas lokalavdelning, innan dess vice ordförande och styrelseledamot. Jag är helt enkelt en fritidspolitiker.

Andra erfarenheter som jag har: Samlingschef på statligt museum. Utbildad arkeolog. Har varit utställningschef och projektlett många utställningar. Erfarenhet att hålla tidplan & budget, ha paraplyblick, driva framåt, fatta svåra beslut och vara kreativ. Gick MP:s ledarskapsprogram för kvinnor 2012-2013.

När jag var liten bodde jag i Södertälje. Min familj hade segelbåt och när vi ibland seglade genom Baggenstäket för att ta oss till och från Mälaren tyckte jag att det var den vackraste platsen på jorden! Och nu bor jag här sen 2006 tillsammans med min familj; mina två döttrar 8 och 6 år och min man Mats. Vi seglar fortfarande och har båten i Velamsund.

Mitt engagemang i Miljöpartiet och politiken togs sitt avstamp i och med att jag blev förälder. Att jag dessutom bor i en kommun som är blå sen 70-talet och där en borgerlig politik har drivits till sin spets, gjorde att jag kände att jag inte längre kunde sitta hemma och klaga. Jag var tvungen att engagera mig och göra mitt bästa för att påverka majoriteten här i Nacka! Jag vill vara med och påverka omvärlden till att tro på en grön politik och rösta på Miljöpartiet. Mitt mål med mitt politiska engagemang är att få ett grönt hållbart samhälle.

Jag började engagera mig i MP Nacka i och med valet 2010. Att stå och dela ut valsedlar vid vallokalen var en kick! Det var en härlig känsla att stå för mina åsikter. Både grannar och dagisföräldrar blev säkerligen både positivt och negativt överraskade. I går delade jag ut valsedlar igen – och fick samma kick!

Jag har tre egna ledord; Tillit, Tydlig, Testa. Dessa ord står för olika sätt att förhålla mig till mitt politiska engagemang. Tillit kan uppstå om jag lyssnar aktivt på och ser och bekräftar medborgarna/väljarna. Tillit uppstår också internt när jag agerar på samma sätt mot mina partikamrater. Tydlig betyder för mig att jag är närvarande, ej konflikträdd, är organiserad och strukturerad, att jag prioriterar och planerar. Testa innebär att jag vill se mina partikamraters kompetenser, prova nytt tillsammans och skapa ett politiskt klimat som innebär högt i tak. Tillsammans ska vi arbeta för ett grönt hållbart Sverige, ställa om och klara klimatutmaningen.

// Åsa Marnell, Språkrör för Miljöpartiet de gröna i Nacka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s